Велика тема для опізнання девайсів
- BreakPoint
- Контактна інформація:
Велика тема для опізнання девайсів
Пропоную створити тему для опізнання девайсів, коплектующих та компів.
Для початку хочу запропонувати таку штуку. Хто знає, що воно таке?
Re: Велика тема для опізнання девайсів
Підозрюю що це якийсь кешBreakPoint писав: ↑08 травня 2023, 19:32 Пропоную створити тему для опізнання девайсів, коплектующих та компів.
2023-05-08-7.jpg
Терминатор для второго процессора. Распиновка не под Slot1 случаем?BreakPoint писав: ↑08 травня 2023, 19:32 Пропоную створити тему для опізнання девайсів, коплектующих та компів.
2023-05-08-7.jpg
Там контакти широкі як на ісашному роз'ємі на слот 1 вузький ряд як на пам'ятіBabasha писав: ↑08 травня 2023, 20:50Терминатор для второго процессора. Распиновка не под Slot1 случаем?BreakPoint писав: ↑08 травня 2023, 19:32 Пропоную створити тему для опізнання девайсів, коплектующих та компів.
2023-05-08-7.jpg
- BreakPoint
- Контактна інформація:
Не, теминаторы у меня есть - это не он.
Это ISA плата.
У инустриальных ПК платы обычно с входами и выходами - для управления оборудованием. А эта сама по себе плата.
Кстати, это может быть и кэш. Там в коробке с ней еще одна плата была, наборная память. Может это к ней кэш. Тем более что обе 87 года выпуска.
Это ISA плата.
У инустриальных ПК платы обычно с входами и выходами - для управления оборудованием. А эта сама по себе плата.
Кстати, это может быть и кэш. Там в коробке с ней еще одна плата была, наборная память. Может это к ней кэш. Тем более что обе 87 года выпуска.
це плати розширення ОЗУ, обидві на 128кб, перша на pal-ках фіксованого об'єму, друга на дискретній логіці з 2 банками в яку можна встановити від 128к до 640к, а при модифікації і 1мб.
Востаннє редагувалось 11 травня 2023, 15:10 користувачем v0f41k, всього редагувалось 1 раз.
- BreakPoint
- Контактна інформація:
Куди їх втикати?
Я так розумяю це для перших АТшок з 640кб пам'яті. Втикати їх у ті що з SIMM сенсу мабуть немає.
Я так розумяю це для перших АТшок з 640кб пам'яті. Втикати їх у ті що з SIMM сенсу мабуть немає.
плата втикається в будь-який isa слот. На другій перемикачами задається початкова адреса і об'єм озу на платі.
Призначено для апгрейду ОЗУ в IBM PC AT 5170 та сумісних дочіпсетної епохи де ще не було SIMM або SIPP та стояло лише 512кб озу на платі.
Обидві у вигляді як є додає до 512кб ще додаткові 128кб.
Друга якщо заповнити другий банк і замінити 4164 на 41456 та переставити перемикачі можливо зможе додавати 1мб озу в систему.
https://www.minuszerodegrees.net/5170/m ... isions.htm
Перша плата не має перемикачів тому мабуть має фіксовані адреси і працювати буде лише на 16bit системах з 512к доповнюючи до 640к
Друга буде працювати виключно в 16бітних платформах 286 або 386sx/slc, треба знайти документацію по перемикачам
https://www.arvutimuuseum.ee/th99/i/imem_t.htm
Обидві плати на 32бітних 386DX/486 або 8bit XT працювати не будуть. Для зміни бітності треба зробити досить багато модифікацій, їх буде забагато, блока перемикачів не вистачить їх треба дуже багато, шина відповідної бітності: VLB для 32bit з додатковими буферами та дешифраторами, 8bit isa для XT, перекомутація з відключенням половини бітів.
Подробиці написав в темі про AST ramvantage
Друга цікава для reverse-engeneering тим що зроблена на дискретній логіці без використання PAL
Призначено для апгрейду ОЗУ в IBM PC AT 5170 та сумісних дочіпсетної епохи де ще не було SIMM або SIPP та стояло лише 512кб озу на платі.
Обидві у вигляді як є додає до 512кб ще додаткові 128кб.
Друга якщо заповнити другий банк і замінити 4164 на 41456 та переставити перемикачі можливо зможе додавати 1мб озу в систему.
https://www.minuszerodegrees.net/5170/m ... isions.htm
Перша плата не має перемикачів тому мабуть має фіксовані адреси і працювати буде лише на 16bit системах з 512к доповнюючи до 640к
Друга буде працювати виключно в 16бітних платформах 286 або 386sx/slc, треба знайти документацію по перемикачам
https://www.arvutimuuseum.ee/th99/i/imem_t.htm
Обидві плати на 32бітних 386DX/486 або 8bit XT працювати не будуть. Для зміни бітності треба зробити досить багато модифікацій, їх буде забагато, блока перемикачів не вистачить їх треба дуже багато, шина відповідної бітності: VLB для 32bit з додатковими буферами та дешифраторами, 8bit isa для XT, перекомутація з відключенням половини бітів.
Подробиці написав в темі про AST ramvantage
Друга цікава для reverse-engeneering тим що зроблена на дискретній логіці без використання PAL
- BreakPoint
- Контактна інформація: