не працює відеокарта ISA Realtel rtg3105

Питання пов'язані з старими IBM сумісними ПК
SORD

не працює відеокарта ISA Realtel rtg3105

Повідомлення SORD »

Всім доброго дня. Слава Україні! Під цім ніком я був зареєстрований на "Полигон Призраков".
Я вже років 5-6 назад відійшов від старого "заліза", змінилися обставини..
Скопіюю проблему
У селі пошкодило старий комп на станку.
Я купив на барахольці плату 386 і вона працювала, потім при включенні перестала.
Сама плата грузиться, можно на темну перейти до диску А:
А відео немає ( (
Привезли мені цього компа. При старті коли провіряє озу, наче загорається екран, потім пикає що все ОК, потім коли починається загрузка дос, він перед нею наче переключається, видно по монітору, но зображення немає. Плата отака, та що підписана " (206) RTVGA-V2-91024 Smart VGA":
http://www.vgamuseum.info/index.php/cpu ... k-rtg3105e
+
Монітор підключають через самопальний перехідник (дві "мами" спаяні разом). Так от, спочатку підключали цей подовжувач VGA, а потім включали копм. А тут вийшло навпаки, спочатку комп, а потім стали підключати VGa в цей перехідник. Кажуть щось тріснуло, наче струмом. На платі був підгорівший дросель L1, я його перепаяв (на такий, як на фото) і перепаяв V1 (TL431), але проблема не в цьому. Думаю згоріла якась мікруха. Дивився все під лупою, нічого з прогару не видно,візуально все ціле.
Як можно перевірити відяху?
Якщо плата не підлягає ремонту - куплю у село якусь "затичку" аби не дорого людям.
BreakPoint
Контактна інформація:

Re: не працює відеокарта ISA Realtel rtg3105

Повідомлення BreakPoint »

Знайшов карту, Трайдент 9000. Але вона артефачна. Можу вислати. Хоча б протестюєте чи у відясі діло.
v0f41k

Повідомлення v0f41k »

мабуть намає заземлення тому карта згорів рамдак. Якщо карта як на vgamuseum поміняй рамдак він на панельці. Можна з будь-якої isa відяхи переставити, де рамдак dip-28
Тут продється з чіпом що має інтегрований рамдак і біос
https://newauction.org/offer/videokarta ... 73347.html

Артефачну треба перевірити на відвал ног відеочіпа голкою.

Як проблему вирішиш можу купити дохлу/глючну карту, маю материнку з інтегрованою відяхою звідки можна здути чіп та рамдак.
SORD

Повідомлення SORD »

Комп, дякуючи BreakPoint, налагодили. Я його відвіз у сего і все працює. Там ніхто не буде займатися ремонтом артефактів. Він працює у ч/б режимі.
v0f41k відписав у приват.
viktor

Повідомлення viktor »

есть такая рабочая
Відповісти