Комп’ютер "Поиск-2"
-
Комп’ютер "Поиск-2"
Комп’ютер "Поиск-2"
Процесор КР1810ВМ86 (8086)
Технічний стан:
Комп’ютер вмикається, спочатку показував полоси, потім було видно якесь зображення з цифрами, потім кракозябри. Мені не відомо, чи то щось ввійшло і потім деградувало, не знаю.
На початку, при ввімкненні, чути 32 кліки (рахує пам’ять) а потім один довгий "біп". По моїм розрахункам це скоріш за все 640 КБ оперативної пам’яті.
Корпус системного блоку взявся іржею в деяких місцях, але не критично.
Дисковод ззовні взявся іржею в деяких місцях, всередині видно, що в одному місці дроти відламалися з часом у місці згину, тому потребують заміни. В деяких місцях плати дисковода у іржі.
На самих платах системного блоку не побачив ніякої корозії чи пошкоджень, виглядає нормально.
Монітор БМ31М вмикається, яскравість і контраст регулюються. Єдина проблема, яку побачив, це погризений дріт 220В, краще його замінити. Мабуть щури намагались відкусити.
Клавіатура від компьютера ЕС1840. Я навіть гадки не маю чому вона з цим комп’ютером, бо ні перехідника, ні порта підключення до системного блоку я не бачу. Спробував за рекомендацією під’єднати конектори за схемою між цим портом і DIN 5 у сист. блоці - не завелась. Можливо погано вставив і не було контакту у конекторах зі сторони DIN 5.
В комплекті штук 30 пустих дисків, і штук 30-40 дисків з чимось, ДОС, програми, ігри.
Історія:
Був у моїх двоюрідних брата і сестри, пам’ятаю як грався у цей комп, але одну гру, яку грав - не знайшов серед дискет, нажаль. Може вона там і досі є, але зчитати немає можливості (було б добре, якби хтось зчитав і просто дав назву).
Двоюрідний брат, сестра з дядьком і тікою переїхали з того місця проживання десь у 2005, тому комп десь у 2000-2004 роках переїхав у гараж. Гараж з часом почав протікати на даху, стала збиратись волога, за нею пліснява. Мало чого вціліло у тому гаражі, в основному тільки посуд. Забрав я цей комп’ютер звідти у 2020 році влітку, далі він у мене валявся на балконі, згодом на дачі. Зараз дійшли руки щоб оглянути. Мене з цим типом комп’ютера пов’язує дитинство, коли у моїй сім’ї був такий самий "Поиск-2", згодом батько здав його на золото і отримав аж 10 доларів.. Купив тоді у 2004 році перший комп на Windows XP. Основна гра, яку ми гралися з братом на ньому, це Airborne Ranger (до речі дуже багато часу і зусиль пішло, щоб знайти цю гру). Ця гра, скоріш за все, є і серед цих дискет, аж дві підписані рейнджером. Важко розлучатись з річчю, яка нагадує про дитинство, але раціональна сторона каже про те, що мені з ним робити нічого, гратись на старих речах не цікаво, жаги до колупання не маю. Є трошки інші хоббі, які займають багато часу і цікавіші. Тому продаю.
Ціна 20 000 18 000 17 000 16 000 13 000 10 000грн Продано
Київ
Востаннє редагувалось 25 серпня 2024, 19:28 користувачем Unregkiller, всього редагувалось 6 разів.
- BreakPoint
- Контактна інформація:
Re: Комп’ютер "Поиск-2"
20 тисяч за непрацюючий та іржавий комп'ютер?
Відеоадаптер там скоріш за все Hercules чи MDA, в будь якому випадку хрін знайдеш. Це тільки ремонтувати.
На віоліті 3 роки тому новий в ідеальному стані купили за 15 тисяч. А минулого року такий як вас, але у гіршому стані купили за 3 тисячі.
Відеоадаптер там скоріш за все Hercules чи MDA, в будь якому випадку хрін знайдеш. Це тільки ремонтувати.
На віоліті 3 роки тому новий в ідеальному стані купили за 15 тисяч. А минулого року такий як вас, але у гіршому стані купили за 3 тисячі.
-
Підпишуся на тред.
Мій перший шкільний комп. Нещодавно збирав такий самий, але зі свіжішою нутрянкою (166mmx) з допомогою місцевих мешканців.
Хотів би взяти, але не за 10+тисяч гривень. Якщо буде притомніша ціна - маякніть.
Мій перший шкільний комп. Нещодавно збирав такий самий, але зі свіжішою нутрянкою (166mmx) з допомогою місцевих мешканців.
Хотів би взяти, але не за 10+тисяч гривень. Якщо буде притомніша ціна - маякніть.
-
Запропоную 5 тисяч.
Прошу не розцінювати як нахабний торг, це просто пропозиція. На випадок якщо не знайдете клієнта на більшу суму або зміняться обставини.
Прошу не розцінювати як нахабний торг, це просто пропозиція. На випадок якщо не знайдете клієнта на більшу суму або зміняться обставини.
- BreakPoint
- Контактна інформація:
Я кілька місяців тому продав на аукціоні повністю робочу XT-шку в ідеальному стані за 10000грн.pavlo_lviv писав: ↑23 липня 2024, 17:14 Прошу не розцінювати як нахабний торг, це просто пропозиція. На випадок якщо не знайдете клієнта на більшу суму або зміняться обставини.
А 5000 за іржаве напівробоче залізо це не нахабній торг а дуже щедра пропозиція.
-
Ну я не критикую за ціноутворення, право продавця хоч зі стелі брати. Просто багато хто реагує агресивно на радикльний торг )BreakPoint писав: ↑24 липня 2024, 10:03Я кілька місяців тому продав на аукціоні повністю робочу XT-шку в ідеальному стані за 10000грн.pavlo_lviv писав: ↑23 липня 2024, 17:14 Прошу не розцінювати як нахабний торг, це просто пропозиція. На випадок якщо не знайдете клієнта на більшу суму або зміняться обставини.
А 5000 за іржаве напівробоче залізо це не нахабній торг а дуже щедра пропозиція.