Накопичувач для ноутбука Pentium 1-133
Накопичувач для ноутбука Pentium 1-133
Вітаю!. Шукаю накопичував для ноутбука Pentium 1-133. Рідний був Seagate ST91430AG на 1449Mb. Замінити на більш сучасний 40Gb не вдалося, проблема з форматуванням у DOS. Може у когось є готові рішення типу CF + перехідник, чи щось інше, готовий у вас придбати.
Re: Накопичувач для ноутбука Pentium 1-133
Ну, я так зрозумів, що біос 40гб HDD бачить і при детекті не висне.
Який об'єм бачить біос?
Пробуйте новіші версії fdisk, створюйте розділ не більше того, що бачить біос.
Який об'єм бачить біос?
Пробуйте новіші версії fdisk, створюйте розділ не більше того, що бачить біос.
У мене є 10ГБ 2,5" у задовільному стані і новий 1,8" на 16ГБ, але до нього треба адаптер.
Спочатку з 40Gb HDD не вийшло, спробував з 16Gb SSD через перехідник, результат той самий
Бачить "біос" ось так 16Gb накопичувач

MHDD цей же диск

Якщо немає розділів то запускається, mem-тест проходить. Після того як зробив розділ і відформотував після перезапуску тільки чорний екран і все, навіть дискету не читає, поки не зніму диск з ноутбука.
Пробував DOS 6.22 7.0 та навіть сучасний FreeDOS 2012 року
І що найцікавіше, систему з іншого пристроя знятий диск цей на 16Gb він пробував вантажити (там був якийсь сучасний Лінукс), тільки системні вимоги не дозволяли, написав що недостаньо пам'яті, а коли відформатував вже не можу встановити навіть DOS.
Востаннє редагувалось 02 липня 2026, 20:02 користувачем beshg, всього редагувалось 2 разів.
Спробуйте завантажитись з FDD/CD від Windows Me і зробити на диску розділ меньше за 8ГБ.